Bedrijfsnaam: Wedomedia B.V. | MediaFiler
Adres: Europaweg 187
7336 AL Apeldoorn
055 – 750 8295
Website: www.mediafiler.com

MediaFiler

MediaFiler is ontstaan in 2001 als project van twee universiteiten, de Theologische Universiteit van Kampen en Princeton University in de Verenigde Staten. Voor het online uitwisselen van wetenschappelijke data werd het cms SiteForce ontwikkeld. Hierbij lag de focus op het delen en doorzoekbaar maken van de onderzoeksgegevens en dat met de hoogst mogelijke snelheid.

‘The quest for speed’ werd de basis voor de doorontwikkeling van het systeem door het Nederlandse ontwikkelteam. De snelheid waarmee de afbeeldingen op scherm werden getoond is de sleutel tot het succes. Uiteindelijk bleek opnieuw beginnen de enige manier om alle nieuwe doelen te bereiken. Dat was het begin van MediaFiler. Na een aantal jaren van non-stop ontwikkelen en testen, werd eind 2009 MediaFiler commercieel gelanceerd door Wedomedia B.V.

Sinds de lancering is de beeldbank software van MediaFiler wereldwijd in gebruik. Klanten zijn vooral de corporate marketing- en communicatie-afdelingen van zowel commerciële bedrijven als overheidsinstellingen.

Door de snelheid, de gebruiksvriendelijkheid en de mond-tot-mondreclame breidt de klantenkring zich steeds verder uit. Een aantal klanten gebruikt twee of drie onafhankelijke beeldbanken naast elkaar. Anderen gebruiken MediaFiler in combinatie met plug-ins om zo de beeldbank te integreren in hun (mobiele) toepassingen en software. Je kunt de DAM-software zo volledig opnemen in je dagelijkse werkproces.

Vanaf het hoofdkantoor in Nederland bedient MediaFiler haar klanten in de Benelux. De partners in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Scandinavië en Zuid-Amerika werken voor onze klanten over de hele wereld.

Producten

  • MediaFiler Enterprise
  • MediaFiler Zorg
  • MediaFiler Onderwijs

Installaties