Metadateren

Wellicht belangrijker dan de aanschaf of de keuze voor een DAM is de metadata. Een foto is bijvoorbeeld niet eenvoudig terug te vinden op alleen bestandsnaam of de standaard metadata in het JPG-bestand. Er zal dus meer informatie toegevoegd moeten worden aan de foto; het metadateren.
U kunt het metadateren uiteraard zelf uitvoeren en wanneer men inhoudelijke kennis nodig heeft om documenten te kunnen metadateren, is het soms niet mogelijk om dit uit te besteden.
DAMsupport kan je adviseren over de mogelijkheden en beschikt over metadateerders die snel en efficiënt jouw metadateerklussen kunnen uitvoeren.

Hieronder staan een aantal metadateeropties die DAMsupport kan aanbieden. Uiteraard is elke opdracht maatwerk en ik bespreek graag met jou mogelijkheden voor jouw bedrijf.

automatisch (Engels)

Uw content wordt automatisch gemetadateerd in het Engels en er wordt een uitgebreide steekproef-controle uitgevoerd op de logica van de uitgevoerde metadatering.
Je kunt jouw content al automatisch laten metadateren vanaf 500 assets. Vraag naar de voorwaarden!

automatisch (Nederlands)

Jouw content wordt automatisch gemetadateerd in het Engels en vertaald naar het Nederlands. Er wordt een uitgebreide steekproef-controle uitgevoerd op de logica van de uitgevoerde metadatering.
Je kunt jouw content al automatisch laten metadateren vanaf 500 assets. Vraag naar de voorwaarden!

handmatig standaard

Jouw content wordt handmatig gemetadateerd in het Nederlands. Deze metadatering bestaat uit het toewijzen van maximaal 5 trefwoorden per asset die betrekking hebben op het asset.
Je kunt jouw content al handmatig laten metadateren vanaf 1.000 assets. Vraag naar de voorwaarden!

handmatig uitgebreid

Jouw content wordt handmatig gemetadateerd in het Nederlands. Deze metadatering bestaat uit het toewijzen van maximaal 7 trefwoorden per asset die betrekking hebben op het asset en volgens de door jouw aangeleverde richtlijnen.
Je kunt jouw content al handmatig laten metadateren vanaf 1.000 assets. Vraag naar de voorwaarden!

Opstellen metadateerrichtlijnen

Indien je niet beschikt over metadateerrichtlijnen, kunnen deze ook opgesteld worden door DAMsupport. De kosten hiervoor zijn eenmalig en vanaf €350,=